Kezdőlap Képviseletek Címünk
Segítünk lépést tartani kutatása változó igényeivel...

Petaka: a legfejlettebb in vitro tenyésztőrendszer

A legtöbb sejttenyésztő edény nyílt rendszer, amely oxigént fölösleges mennyiségben tartalmaz, és a sejtek életben tartásához külső CO2 forrásra szorul. A Petaka flaskák használata nem csak nem igényel CO2 inkubátort, hanem a sejteknek hosszú távon optimális környezetet biztosít, a konfluens réteg akár hetekig életképes marad a Petaka flaskában. A Petaka a fertőzésekkel szemben a jelenleg legvédettebb megoldás.

Nincs szükség CO2 inkubátorra, az optimális oxigén koncentráció biztosítása nem gond többé

A Peteka fokozatosan csökkenő, de mindvégig az optimális határértékek közötti O2 koncentrációt biztosít a sejteknek a leoltástól a sejtek begyűjtéséig.

A Petaka nagyon kis CO2 kibocsátású, külső szén-dioxid forrást nem igényelnek a sejtek. A CO2 szint szabályozásában egy adszorbens (gas transfer quenching system) segít.

A CO2 koncentráció 16-22 millió sejt előállítása esetén mindvégi optimális pH-t biztosít.

Nincs szükség párásításra az inkubátorban

A zárt flaska gyakorlatilag hermetikusan zár, a médiával előretöltött flaska hosszú ideig tárolható 4oC hűtőszekrényben a kiszáradás veszélyeztetése nélkül.

Tökéletes védelem a felülfertőződés ellen

A Petaka gyakorlatilag hermetikusan zárt rendszer. A levelegő csak egy 0,2 µm-es pórusméretű szűrőn tud bejutni, ezen felül egy 80 mm hosszú diffuziós gát is útját állja a szennyező részecskéknek.

A Petakának nincs kupakja, amely újabb szennyeződési forrás lehet; a tápfolyadék egy befecskendezőnyíláson vihető be vagy távolítható el. A nyílás a fecskendő kihúzása után tökéletesen tömített.

A sejtek hetekig életben tarthatók a flaskában

A Petaka biztosította ideális életkörülmények között a T flaskáknál megszokottnál sokkal tovább életben tartahatók a sejtek. A konfluens sejtréteg kialakulása után a sejtek nyugalmi állapotba kerülnek, amelyben minimum 7, egyes sejtvonalak akár 200 napig életben tarthatók a Petaka flaskákban.

Az átoltási kényszer kiküszöbölésével rugalmasabban szervezhetők a kísérletek.

Tipp: a sejtek eltarthatóságát elősegíti ha 37° C-ról 22° C-ra tesszük a 80% konfluens réteg kialakulásakor

Bélyeg a flaskára, és már küldöm is

A petakával szobahőmérsékleten szállíthatunk élő sejteket, nem igényel hűtést, nincs szükség száraz jeges szállításra. Méretei alkalmassá teszik egyszerű borítkaban való szállításra. Pl. a CHO-K1 setjeknél három-négy hetes szállítás esetén kb 75% életképességre lehet számítani.

További inormációk

Celartia Petaka katalógus

A Petaka használata