Kezdőlap Képviseletek Címünk
Segítünk lépést tartani kutatása változó igényeivel...

Corning ismertető

A Corning innováció 150 éves hagyománya, a minőség és az egyedi, változó szükségletek kielégítése iránti elkötelezettség eredményezte a világ Corning Life Sciences átfogó laboratóriumi fogyóeszközkészletét.

Az 1851-ben alapított, 30,000 alkalmazottat 40 gyártóhelyen és 48 elosztó ponton alkalmazó CORNING Corporation jelenét olyan mérföldkövek alapozták meg mint az első sikeres villanykörte előállítása Edison számára (1880), az útjelző táblák színkódjainak megalkotása (1908), a PYREX sütő/főző edények és hőálló laboratóriumi üvegárúk (1936) létrehozása, az üveg-kerámia rakéta orrkúpok gyártásának kidolgozása (1961), a fotokromatikus üvegek felfedezése (1964), es a közelmúltból (1971) a távközlésre használt üvegszál előállítása.

A Corning Inc. 1915 óta gyárt tudományos kutatási eszközöket. Az első ilyen jellegű termékeik a Pyrex® márkanéven forgalmazott üvegáruk voltak. A cég a 70-es évek elején kezdte a ma már meghatározó laboratóriumi műanyagárú gyártást. 1993-ban a Corning felvásárolta a Costar Corporation-t, ezzel kulcspozícióba került az élettudományok számára gyártott fogyóeszközök piacán. Habár a két cég egyesült, a Corning® és Costar® márkanevek használatban maradtak - a vásárlók bizalommal választják ezeket a kiváló minőségű termékeket igérő márkákat.

A Corning Life Sciences divíziója jelenleg négy fő területre összpontosít: sejtkultúra, assay, génkutatások, folyadékkezelés.

Assay és Genomika

A Corning felültkémiai múltja világvezetővé tette mikrotiter lemzek piacán. Elsőként a Corning mutatott be automatika barát lemezeket high-throughput screening-hez, miközben mikrolemez szabványosító programja széleskörű kompatibilitást biztosít.

Sejt tenyésztés

Valamennyi Corning sejttenyésztő eszköz steril és bizonylatoltan pirogénmentes. A megvásárolt termék minőségét dokumentálandó valamennyi Corning ill Costar sejttenyésztő eszközhöz műbizonylatot ("Certificate of Compliance") tudunk mellékelni. A bizonylat köteg (lot)-specifikus információt tartalamaz az alapanyogokról, sterilitás ellenőrzésről, pyrogen mentesség tesztről, sejttapadásról és sejtnövekedési jellegzetességekről.

Sejttenyésztő kínálatunk tartalmaz csészéket, flaskákat, mikrolemezeket, Transwell® permeábilis membránú tenyésztőedényeket, fagyasztócsöveket, melyek nemcsak sokoldalúak de könnyen használhatóak is. Nagy tömegű sejtenyésztéshez roller bottle, spinner flaskákat és a nagy hatékonyságú CellCube® rendszert kínáljuk.

Folyadékkezelés, szűrés

Folyadékkezelő termékkínálatunkban szerepelnek autoklávozható egy- és többcsatornás pipetták, normál és szűrős pipettahegyek, szerológiai pipetták, centrifugacsövek, műa. mérőhengerek és Erlenmeyer flaskák. Szűrő termékeink a mikroliterestől a több literes kapacitásig tartalmaznak fecskendőszűrőket, vákuumszűrőket és tárolóedényeket.